zaterdag 16 juli 2016

Winter weven 2016: week 10, Het wad

Week 10:


Mijn werkplek is in het noorden van Friesland in een klein plaatsje genaamd Paesens, beter bekend als Paesens-Moddergat. Dit tweelingdorp ligt aan de zeedijk met daarachter het prachtige waddengebied.  Ik vind het dan ook heerlijk om op de zeedijk te staan en Ameland en Schiermonnikoog te kunnen zien. Elke dag is het weer anders, en daarmee een grote bron van inspiratie.
Eb en vloed wisselen elkaar af en daardoor ontstaan er prachtige structuren in het slik van de zeebodem, maar ook in de omringende stukken landaanwinning. De "eilandjes" grond en gras die rondom zijn uitgesleten door de invloed van het water zijn de inspiratie voor dit werkje.
De kleuren van de gebruikte wol zijn zeer passend bij de grassen en beplanting op deze "eilandjes". Zij torenen boven het uitgesleten slik uit. In dit werkje zie je de eiland-structuren en de uitgesleten structuren. 
Het werkje is opgezet met linnen en strak ingeweven met IJslandse wol. De eilandjes zijn lussen die geweven zijn met meerdere draden tegelijk. Het resultaat is een heel aaibaar werkje met de prachtige kleuren van de wol.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten